T +31 (0) 495 45 19 34

Mondhygiënist Weert, uw expert in mondhygiëne

Geconfronteerd worden met gaatjes in uw tanden of kiezen of met bijvoorbeeld tandvleesaandoeningen is altijd vervelend. Dergelijke aandoeningen zijn in het merendeel van de gevallen het gevolg van een slechte mondhygiëne. Gelukkig betekent dit dat er altijd wel een oplossing voor bestaat, maar voorkomen is uiteraard beter dan genezen.

Als ervaren mondhygiënist Weert beschikken wij van Vos centrum voor mondzorg als geen ander over de mogelijkheid om preventieve mondverzorging bij onze patiënten toe te passen. Deze mondhygiëne behandelingen zullen er voor zorgen dat u steeds kunt rekenen op een gezonde mond zonder pijn of andere vervelende problemen.

mondhygienist

Alles wat u van een mondhygiënist kunt verwachten

Vos centrum voor mondzorg vindt het belangrijk om haar patiënten steevast de mogelijkheid aan te bieden om een keuze te maken uit een bijzonder omvangrijk aanbod bestaande uit de meest moderne mondhygiëne behandelingen. Voorbeelden van dergelijke behandelingen zijn gebitsreiniging en polijsten, maar ook het behandelen van tandvleesproblemen zoals met name gingivitis en parodontitis. Bent u eerder op zoek naar een mondhygiënist in Weert die voor u fluoride behandelingen kan uitvoeren? Ook dat is uiteraard geen enkel probleem. Ons pakket met behandelingen op vlak van mondhygiëne bestaat bovendien ook nog uit diverse andere diensten, namelijk:

 • De behandeling van gevoelige tanden of kiezen;
 • Het behandelen van een slecht ruikende adem;
 • Het polijsten en / of bijwerken van vullingen;

Bovenstaande maakt in ieder geval duidelijk dat wij als ervaren tandartskliniek onze klanten ook op preventieve mondzorg alles kunnen bieden wat hun hartje maar beheert. Bovendien geldt ook voor deze dienstverlening dat u steeds kunt rekenen op dezelfde specialist waardoor u in alle rust, comfort en vertrouwen de gewenste behandeling tegemoet kunt zien.

Wanneer een mondhygiënist Weert bezoeken?

Veel mensen stellen een bezoek aan een mondhygiënist Weert uit omdat ze over een vals gevoel van veiligheid beschikken. Verschillende aandoeningen die de kwaliteit van het gebit evenals het tandvlees aanzienlijk kunnen beïnvloeden blijven dan ook lange tijd onopgemerkt. Op regelmatige basis een bezoek brengen aan mondhygiënist Weert kan er voor zorgen dat u niet onverhoopt met vervelende problemen of pijn wordt geconfronteerd.

Dit maakt dat een tijdig bezoek voor iedereen van belang is. Het moet evenwel gezegd dat verschillende groepen van mensen nog extra baat kunnen hebben bij een mondhygiëne behandeling. Denk hierbij in eerste instantie aan patiënten die lijden aan diabetes, maar wat ook te denken van mensen met een hart- of vaatziekte? Daarnaast raden wij tevens zwangere vrouwen aan om een bezoek aan een mondhygiënist te overwegen.

Er zijn uiteraard ook patiënten die een bezoek brengen aan een mondhygiënist omdat ze wel reeds met een bepaald probleem worden geconfronteerd. Een bekend voorbeeld op dit vlak is bloedend tandvlees.

Ook kiezen die los komen te staan zijn vaak voorkomende problemen waar wij als mondhygiënist Weert u bij kunnen helpen. Dit zijn uiteraard slechts enkele van de vele voorbeelden waarin een bezoek aan een mondhygiënist zeer de moeite waard is. Andere situaties waarin het wordt aangeraden om uw mondhygiëne even aan een grondige inspectie te onderwerpen zijn:

 • Indien er moet worden vastgesteld dat het tandvlees rood is en gezwollen waardoor ze niet meer strak om de tanden of kiezen aansluit;
 • Wanneer er sprake is van een terugtrekking van het tandvlees;
 • Op het ogenblik dat er regelmatig gaatjes ontstaan;
 • Indien er sprake is van tandsteen of aanslag op het gebit;
 • Wanneer er een vieze smaak aanwezig is in uw mond en / of u te maken heeft met een slecht ruikende adem;
 • Indien mondverzorging omwille van wat voor reden dan ook een probleem is;

Bekijk ook onze andere behandelingen!

Beter voorkomen dan genezen

Eender welk gebit kan op een bepaald moment te maken krijgen met bijvoorbeeld tandsteen of tandaanslag. Daarnaast moeten wij bij Vos centrum voor mondzorg vaak vaststellen dat ook gevoelige tandhalzen evenals bloedend of terugtrekkend tandvlees regelmatig optredende problemen zijn. Wilt u het risico op dergelijke problemen zo beperkt mogelijk houden? In dat geval is het steeds een aanrader om regelmatig een controle van uw mondhygiëne te laten doen. Bovendien is het van belang om deze controle reeds vanaf jonge leeftijd te laten doen.

De kans is groot dat de genoemde aandoeningen op deze pagina u doen vrezen dat u te maken heeft met een slecht gebit. In de praktijk is dat evenwel zeker niet altijd het geval. Toch is het van belang om in deze situatie een mondhygiënist Weert te raadplegen. Het laten behandelen van specifieke problemen op vlak van mondzorg zorgt er namelijk voor dat de situatie niet erger kan worden en uw gebit niet kan worden aangetast.

Het belang van een goede mondzorg mag absoluut niet worden onderschat. Omwille van deze reden raden we u dan ook steeds aan om een regelmatig onderhoud in te plannen met uw mondhygiënist Weert. Door gebruik te maken van de preventieve mondverzorging die wij bij Vos centrum voor mondzorg aanbieden zult u in ieder geval kunnen vaststellen dat heel wat vervelende en pijnlijke problemen kunnen worden voorkomen. Alleen op deze manier kunt u dan ook ten allen tijde rekenen op niet alleen een stralend, maar ook een echt gezond gebit.

Maak direct een afspraak met de mondhygiënist van tandarts Vos in Weert

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht