T +31 (0) 495 45 19 34

Implantologie in Weert

Implantologie bestaat uit het vervangen van verloren tanden en kiezen door een kunstwortel van Titanium. Deze kunstwortel heeft een speciale vormgeving en oppervlaktestructuur om een snelle en zekere ingroei in het kaakbot te bewerkstelligen.

Zijn de tanden en / of kiezen die u momenteel heeft niet meer te redden? Betekent dat volgens u dat u geen andere oplossing heeft dan te kijken in de richting van een regulier kunstgebit? Absoluut niet!

Indien er veel kaakbot verloren is kan deze ook teruggebracht worden om er implantaten in te kunnen plaatsen.

Hiermee kan de functie en de esthetiek van het gebit duurzaam hersteld worden in vrijwel iedere situatie.

Belangrijk daarbij is dat de omringende eigen tanden niet behandeld of bewerkt hoeven te worden waardoor er geen onnodig gezond eigen tandweefsel wordt opgeofferd.

De modernste technieken die wij daarvoor gebruiken geven een steeds veiliger, sneller en mooier resultaat met steeds minder nabezwaren van de behandeling.

Zo kunnen wij een verloren tand verwijderen en meteen vervangen voor een implantaat met kroon in een behandeling. U loopt dus nooit zonder tand!

Het hoog opgeleide implantologie team in ons mondzorgcentrum in Weert draagt zorg voor een doelmatig en persoonlijk behandelvoorstel, duidelijke voorlichting en inzicht in de kosten. Tevens zorgt het gehele team voor een veilige en vlotte behandeling met een optimaal resultaat en een mooie lach voor u.

Hiervoor staan wij garant!

De realisatie van implantaten in Weert

implantaten weert

Implantaten worden voorzien in de plaats van de eigen wortel. Implantaten zijn vervaardigd uit titanium en heeft de vorm van een schroef. Dit zorgt er voor dat ze zonder probleem in zowel de onder- als de bovenkaak kunnen worden geplaatst. Eenmaal de schroef is ingebracht wordt daar vervolgens de constructie op aangebracht. Het belangrijkste voordeel van het toepassen van implantologie Weert is terug te vinden in het feit dat het kaakbot volledig gezond en intact blijft. Dat in tegenstelling tot bij de realisatie van een standaard kunstgebit. In dit geval is het namelijk zo dat het kaakbot geleidelijk aan zal komen te slinken.

Wanneer u kiest voor de plaatsing van implantaten Weert zult u kunnen vaststellen dat deze er altijd voor zorgen dat de constructie goed komt vast te zitten. Ook dat is een belangrijk voordeel ten opzichte van een regulier gebit welke eenvoudig kan gaan schuiven of los kan komen te zitten. Dit zorgt er bovendien voor dat in de praktijk implantaten niet of nauwelijks te onderscheiden zijn ten opzichte van eigen tanden en kiezen. Het belangrijkste voordeel hiervan is uiteraard dat u terug met veel zelfvertrouwen kunt eten evenals kunt lachen. Dit zal niet alleen uw levensstandaard, maar ook uw zelfvertrouwen beslist een stevige boost geven.

Implantaten gaan een leven lang mee

Brengt u een bezoek aan een implantoloog in Weert voor het laten realiseren van implantaten? Wanneer u deze goed verzorgd kunt u er rekening mee houden dat u hier een leven lang genot van zult ondervinden! De kroon, brug of het volledige gebit welke op het implantaat wordt bevestigd is steeds vervaardigd in de best mogelijke kwaliteit. Op deze manier zult u zonder probleem vele jaren genot ondervinden van uw ‘nieuwe’ gebit!

Waarom een beroep doen op een implantoloog in Weert?

Een bezoek brengen aan ons als implantoloog te Weert voor de plaatsing van implantaten zorgt er voor dat u altijd kunt rekenen op tal van verschillende voordelen. Dit in het bijzonder wanneer we de voordelen gaan afwegen tegenover bijvoorbeeld deze van een regulier kunst- of klikgebit. De voordelen van implantaten Weert zijn dan ook:

 • U bent verzekerd van een bijzonder duurzame oplossing voor de lange termijn;
 • U kunt rekenen op een oplossing gebaseerd op implantaten welke uitstekend vast zit in de mond;
 • Kronen, bruggen of gebitten op implantaten benaderen het gevoel van uw eigen tanden;
 • U kunt alles eten zonder dat u bang hoeft te zijn dat uw kronen, brug of prothese komt te verschuiven;
 • Door te kiezen voor implantaten houdt u, uw kaakbot volledig gezond en intact;
 • Het betreft hier een uitstekende oplossing voor het geval waarin uw eigen wortels ontbreken of niet voldoende sterk zijn;

Wanneer bieden implantaten Weert een goede oplossing?

Een bezoek brengen aan ons als implantoloog in Weert zorgt er in verschillende situaties voor dat u kunt rekenen op een optimale oplossing voor uw gebit. Dit is onder meer het geval wanneer u over een prothese beschikt die los zit. Ook wanneer uw kaak in die mate is geslonken dat er op een gewone manier geen houvast meer kan worden gerealiseerd is het de moeite waard om in de richting van implantaten te kijken.

De implantaten doen dienst als vervanging voor uw eigen wortels en creëren op deze manier een uitermate solide basis voor een prothese. De implantaten worden steeds onder plaatselijke verdoving aangebracht in de kaak waardoor u hier geen last van zult ondervinden.

U dient er wel rekening mee te houden dat het zo’n 6 tot 12 weken duurt vooraleer de implantaten volledig zijn vastgegroeid en zich hebben weten te hechten aan het kaakbot. Vanaf het ogenblik dat uw implantaten geheel zijn vastgegroeid zal het gebit of de brug door de tandarts op de implantaten worden vastgezet.

Beschikt u nog over gezonde tanden evenals kiezen, maar is er sprake van een element die ontbreekt? Op het ogenblik dat er geen sprake meer is van een gezonde wortel en daarmee dus ook een bepaalde basis, is het mogelijk dat een implantaat voor u de perfecte oplossing zal betekenen voor wat de plaatsing van een kroon of brug betreft. Op deze manier kunnen de gezonde tanden evenals kiezen op uitstekende wijze behouden blijven.

Wilt u een afspraak maken voor uw kind, of meer informatie over implantologie in Weert?

We horen graag van u!

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht