T +31 (0) 495 45 19 34

Beugel – Orthodontie in Weert

Een mooie lach is een sieraad in het gezicht.

Die begint met regelmaat en symmetrie.

Met een beugel is het mogelijk om tanden en kiezen mooi recht te zetten. Dit gebeurt door er een constante zachte kracht op te zetten waardoor tanden en kiezen langzaam de gewenste kant op groeien.

Je kunt dus zonder het glazuur te beslijpen of te beplakken een mooie rij tanden krijgen die een fantastische uitstraling geeft in je gezicht.

De beugelmethode die daarvoor nodig is wordt speciaal voor jou ontworpen door de tandarts voor orthodontie in ons mondzorgcentrum in Weert. Dit kan bij volwassenen net zo goed als bij kinderen.

Wij gebruiken de modernste materialen die effectief hun werk doen en de tijd die jij als patiënt in de stoel moet doorbrengen aanzienlijk beperken.

Zo ook de nieuwe “AIR-aligner” waarmee onzichtbaar en zonder de zogenaamde “plaatjes-beugel” tanden rechtgezet kunnen worden.

Iedereen wil graag een mooie glimlach.

In de praktijk is het echter niet altijd even vanzelfsprekend om een mooie glimlach te krijgen, de tussenkomst van een orthodontist is dan vereist. Als tandarts voor orthodontie in Weert bent u bij ons aan het juiste adres voor het laten plaatsen van een beugel.

Hierdoor kunt u rekenen op een uiterst efficiënte oplossing waardoor u in geen tijd terug kunt rekenen op die mooie glimlach die u altijd al heeft gewenst. Wij zijn gespecialiseerd in de plaatsing van beugels waardoor er steevast een prachtig, regelmatig gebit kan worden gerealiseerd.

Een prachtige lach en een goed functionerend gebit!

Op het moment dat u er voor kiest om een beroep te doen op een orthodontist in Weert spreekt het voor zich dat u niet alleen wil dat de uitstraling van uw mond terug verbetert. Een mooie glimlach is natuurlijk fantastisch, maar daar komt bij dat u ook zult willen beschikken over een goed functionerend gebit.

Dit bovendien niet alleen na afloop, maar ook tijdens het dragen van de beugel. Wist u bovendien dat u bij ons niet alleen aan het juiste adres bent voor een reguliere beugel, maar ook voor een onzichtbare variant? Op deze manier beschikt u alsnog over een uitstekende oplossing voor uw gebit, maar dan wel zonder dat u enige tijd rond moet lopen met een duidelijk aanwezige beugel.

Wanneer maakt u een afspraak bij een orthodontist voor een beugel?

Orthodontie WeertVeel mensen stellen zich de vraag op welk ogenblik ze er nu voor zouden moeten kiezen om een beroep te doen op de diensten van een ortho in Weert. Verschillende omstandigheden kunnen hier aanleiding toe geven. In eerste instantie is dit bijvoorbeeld het geval op het ogenblik dat de tanden scheef of te ver naar voren staan. Anderzijds kan ook een te beperkte hoeveelheid of net een teveel aan ruimte in het gebit eveneens een bezoek aan een orthodontist vereisen.

U dient er altijd rekening mee te houden dat een slechte positie van de tanden niet alleen op esthetisch vlak voor de nodige ongemakken kan zorgen, daarnaast kan het ook gevolgen hebben voor uw gezondheid. Slechts enkele gevolgen die we hieraan kunnen toeschrijven zijn een ernstige beschadiging van het tandvlees evenals vergroeide kaken en zelfs een asymmetrisch gezicht. Hou er bovendien rekening mee dat scheve of vooruitstekende tanden er eveneens voor kunnen zorgen dat u sneller te maken zal krijgen met schade, bijvoorbeeld op het ogenblik dat u valt.

Bovenstaande zorgt er voor dat er in de praktijk heel veel uitstekende redenen bestaan om een bezoek aan een orthodontist te Weert te overwegen. De belangrijkste reden om te kijken in de richting van een beugel is echter altijd uw gezondheid. Anderzijds moet het ook gezegd dat een slecht uitziend gebit een aardige impact kan hebben op de zelfverzekerdheid waarover u beschikt. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat u niet langer voluit durft te lachen of misschien bent u zelfs continue bezig met de uitstraling van uw gebit. Een bezoekje brengen aan een ortho in Weert kan u gelukkig die mooie glimlach teruggeven waar u naar op zoek bent.

Orthodontie? Ook voor volwassenen!

Er wordt wel eens gedacht dat orthodontie uitsluitend iets is waar jongeren onder de 18 jaar mee geconfronteerd worden. Dat is echter niet zo. Voor heel jonge kinderen kunt u overigens ook uitstekend bij ons terecht. In de praktijk kan er dan ook worden vastgesteld dat zomaar even één vierde van alle patiënten die een orthodontist bezoeken ouder zijn dan 18 jaar. Ook wij hebben hier als tandarts voor orthodontie in Weert de nodige ervaring mee. U dient er rekening mee te houden dat de plaatsing van een beugel niet altijd meteen mogelijk is. Enkele factoren waar er dan ook zeker rekening mee dient te worden gehouden zijn:

 • De kwaliteit waar zowel het tandvlees als de tanden over beschikken;
 • De conditie van het kaakbot evenals het weefsel waarin de tanden vastzitten;

Wanneer een bezoek aan een ortho Weert overwegen?

Ondanks het feit dat orthodontie dus zeker en vast ook voor volwassenen bepaalde voordelen met zich mee kan brengen dient er te worden opgemerkt dat de redenen waarom volwassenen voor orthodontie kiezen (aanzienlijk) verschillen ten opzichte van de redenen die jongeren hebben. Bij een jeugdige patiënt gaat het in de praktijk dan ook veelal om het voorkomen van potentiële problemen. Bij een volwassen persoon is er dan weer sprake van het corrigeren van een situatie welke in de loop der jaren is ontstaan. Kiezen voor een beugel kan dan ook onder meer interessant zijn op het ogenblik dat u:

 • Een brug of implantaat wenst te laten plaatsen, maar diverse tanden zich niet op de correcte plaats bevinden;
 • U tanden en / of kiezen mist en de ruimte ertussen wenst te verkleinen;
 • U te maken heeft met pijn of hinder welke wordt veroorzaakt door verkeerd gegroeide tanden;
 • Er sprake is van een tand in het verhemelte welke nooit of slechts gedeeltelijk is doorgekomen;
 • U last heeft van snurken of slaapapneu;

Heeft u te maken met één van de bovenstaande problemen? Wilt u deze graag op een efficiënte wijze aanpakken waardoor u uiteindelijk weer kunt genieten van een echt mooie glimlach? Aarzel dan niet langer en kies er vandaag nog voor om een afspraak te maken bij ons als uw tandarts voor orthodontie in Weert!

Wilt u een afspraak maken, of meer informatie?

We horen graag van u!

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht