T +31 (0) 495 45 19 34

Bleken

Kleur is een van de aspecten van tanden die een rol spelen in de uitstraling van de mond. Niet hoe wit de tanden zijn, maar de balans tussen de kleur van de tanden en hun omgeving is van belang.

Tanden bleken kan hierbij net de “finishing touch” zijn om een mooie architectuur in het gebit af te werken, net als bijvoorbeeld orthodontie.

Bleken kan in ons centrum met een speciale bleeklamp in combinatie met een lichtgevoelige bleek-gel. Hiermee worden dan meerdere tanden tegelijk aan de buitenkant gebleekt.

Ook als een tand donker verkleurd is door een zenuwbehandeling kan deze worden gebleekt tot de originele kleur. Dit doen wij door een daarvoor bestemde bleekpoeder in het binnenste deel van de tand in te sluiten. Er wordt dan van binnenuit gebleekt. De verontreiniging die de tand donkerder maakt wordt dan afgebroken en daarmee kleurt het tandbeen en het glazuur weer witter.

Wij werken uitsluitend met veilige materialen om tanden te bleken. De mogelijkheden daarvoor worden altijd eerst met u bepaald en besproken door een van onze tandartsen.

Waarom uw tanden bleken in Weert?

Uw tanden bleken Weert zorgt er uiteraard voor dat u terug kunt rekenen op een stralend wit gebit. Indien u er voor kiest om voor het bleken van uw tanden een beroep te doen op onze mogelijkheden kunt u steeds rekenen op enkele bijzondere voordelen. Wij bieden u dan ook:

 • Een zeer ervaren en gespecialiseerd tandheelkundig team;
 • Steeds het mooiste eindresultaat;
 • Een oplossing die veilig is voor uw tanden;
 • Wij garanderen het gebruik van de beste bleekgels evenals materialen;
 • Uw tanden laten bleken bij een tandarts is de meest efficiënte en veilige methode;

Bijzonder veel mensen zijn op zoek naar een oplossing op vlak van tanden bleken in Weert. Er wordt nog steeds erg vaak (en foutief) gedacht dat het bleken van de tanden bij een tandarts een zeer dure aangelegenheid is. Dat hoeft het echter absoluut niet te zijn, in tegendeel. Uw tanden bleken bij ons in Weert zorgt er dan ook voor dat u altijd kunt rekenen op het best mogelijke eindresultaat en dat tegen de scherpste prijs.

Weer een wit gebit krijgen? Dit is de procedure!

Veilig tanden bleken Tandarts Vos Weert

Tanden bleken is bij ons steeds mogelijk op afspraak. U brengt dan een bezoekje aan onze tandarts waarbij er samen een ‘bleekplan’ wordt opgesteld. Tijdens dit gesprek wordt er goed geluisterd naar de wensen waar de patiënt over beschikt waarna er duidelijk wordt gemaakt welke behandeling het beste bij u past.

De tandarts zal u vervolgens ook goed informeren over het bleken van uw tanden. Op deze manier zal het voor u niet alleen meteen duidelijk zijn met welke kosten u rekening dient te houden, daarnaast weet u ook exact wat er gaat gebeuren. Wanneer u afdoende bent geïnformeerd zal er vervolgens een afdruk worden gemaakt van uw gebit. Op basis van deze afdruk zullen vervolgens de nodige modellen worden vervaardigd.

Het gebruik van de gerealiseerde modellen zorgt er voor dat er perfect passende bleekmallen kunnen worden gerealiseerd. Deze mallen kunnen thuis gevuld worden met een speciale bleekgel. Op deze manier heeft u de mogelijkheid om op eenvoudige wijze lekker thuis in uw vertrouwde omgeving uw tanden te bleken. Van deze manier van tanden bleken is bewezen dat ze het meest efficiënt is. Dit werd niet alleen vastgesteld door de vereniging van tandartsen, maar ook door de consumentenbond. Alweer een goede (extra) reden om uw tanden bleken in Weert te doen bij de tandarts!

Is tanden bleken echt een oplossing voor een wit gebit?

Uw tanden bleken in Weert zorgt er uiteraard altijd voor dat u komt te beschikken over mooie witte tanden en dus ook een stralend wit gebit. Veel mensen die interesse hebben in goedkoop tanden bleken stellen zich echter de vraag hoe dit nu precies werkt. Wel, op het ogenblik dat we ouder worden verandert de kleur van zowel onze tanden als de kiezen die in onze mond zijn terug te vinden.

Dit heeft alles te maken met het feit dat de laag geel tandbeen dikker wordt. Daar tegenover staat dat door slijtage ook het glazuur steeds dunner wordt. Dit zorgt er voor dat het tandbeen beter zichtbaar wordt. Daarnaast ontstaan er ook kleine barsten in het glazuur wat er voor zorgt dat kleurstoffen uit met name voeding en drank beter kunnen doordringen tot in de tanden en kiezen.

Een andere situatie die er voor kan zorgen dat uw tanden niet meer mooi wit zijn is terug te vinden in het feit dat de tanden ook van binnenuit kunnen gaan verkleuren. Dit is onder meer mogelijk naar aanleiding van het gebruik van bepaalde medicijnen en / of een zogenaamde wortelkanaalbehandeling. Bij tanden bleken in Weert wordt er door middel van een bleekgel voor gezorgd dat de ontstane verkleuring wordt opgeheven.

Op deze manier zullen de tanden hun natuurlijke uitstraling en dus ook heldere, witte kleur terugkrijgen. Dit neemt niet weg dat de tanden na het bleken geleidelijk aan weer terug zullen verkleuren. Omwille van deze reden wordt het altijd aangeraden om een behandeling met een bleekgel jaarlijks te herhalen.

Gevoeligheid na het bleken van uw tanden

In Weert gebeurt tanden bleken in principe pijnloos. Om er voor te zorgen dat u na afloop van de behandeling geen hinder of overlast ondervindt is het wel steeds belangrijk om goed het advies van de tandarts op te volgen. Bovendien dient er ook aandachtig te worden omgesprongen met de meegeleverde gebruiksaanwijzing.

In bepaalde gevallen is het toch mogelijk dat er na afloop van de behandeling sprake is van een zekere gevoeligheid van de tanden. Dit trekt echter doorgaans binnen de 30 minuten terug weg. Wilt u dus met andere woorden terug een echt mooie glimlach die wordt veroorzaakt door een stralend wit gebit? Dan is het altijd een goed idee om uw tanden te bleken onder begeleiding van een tandarts!

Wilt u een afspraak maken, of meer informatie?

We horen graag van u!

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht