T +31 (0) 495 45 19 34

Uw spoedtandarts, voor urgente problemen

Tandproblemen kunnen in verschillende vormen optreden. Het kan bijvoorbeeld gaan om een vervelende, knagende pijn die maar niet over lijkt te gaan, maar er kan ook sprake zijn van een zeer intense pijn die een belemmering vormt bij het uitvoeren van uw dagelijkse taken.

Wanneer er sprake is van een echt intense pijn in uw tanden die u niet kunt uithouden is het altijd interessant om te weten dat u de keuze kunt maken om een beroep te doen op de spoedtandarts. Het feit dat een beroep doen op een dergelijke tandarts steeds een mogelijkheid is zorgt er voor dat mensen geen weekend of vakantieperiode hoeven te vrezen. Voor urgente tandproblemen is er immers altijd een specialist beschikbaar die uw pijn kan wegnemen.

spoedtandarts

Wat bij pijn tijdens de openingsuren?

Het is bijzonder belangrijk om er rekening mee te houden dat er uitsluitend een beroep kan worden gedaan op de diensten van een spoed tandarts wanneer er sprake is van noodgevallen buiten onze openingsuren. Indien u gedurende de dag plots te maken krijgt met hevige tandpijn is het dan ook gewoon mogelijk om contact op te nemen met onze praktijk om vervolgens een snelle afspraak in te plannen. Op deze manier wordt u even efficiënt geholpen en dat zonder dat u daarvoor aangewezen bent op de dienstdoende spoed tandarts.

Wat bij een spoedgeval buiten de openingsuren?

Urgente problemen laten zich niet beïnvloeden door de situatie. Dit betekent dat u er op de meest ongewenste momenten mee geconfronteerd kunt worden. Wanneer u hevige pijn aan uw gebit heeft buiten de openingsuren van onze praktijk zult u een beroep willen doen op de spoedtandarts eindhoven.

Dit kan op een zeer eenvoudige manier, namelijk door contact op te nemen met het nummer 040-3111915. Op deze manier komt u meteen in contact met de spoedtandarts van dienst waardoor u uw probleem kenbaar kunt maken en u meteen kunt afspreken wanneer u de tandarts kunt bezoeken. Het spreekt voor zich dat een efficiënte hulp bij spoedgevallen op deze manier steeds is gegarandeerd.

Wanneer een beroep doen op een spoedtandarts?

De spoedtandarts in Eindhoven is er enkel en alleen voor echte spoedgevallen. In geen enkele situatie is het dan ook mogelijk om contact op te nemen met deze tandarts voor een reguliere en dus niet urgente behandeling. Er voor kiezen om een beroep te doen op de diensten van de spoedtandarts is dan ook uitsluitend mogelijk in één van de onderstaande situaties:

 • Eventuele nabloedingen die het gevolg zijn van een bepaalde ingreep;
 • Pijnklachten met een acuut karakter welke optreden na een recente behandeling;
 • Acute pijnklachten die de kop op steken na een ongeval;

Het gebeurt nog steeds bijzonder vaak dat mensen er voor kiezen om contact op te nemen met de dienstdoende spoedtandarts om buiten de gewone openingsuren van een tandartskliniek tandheelkundige zorg te kunnen krijgen. Het is vanzelfsprekend dat dit absoluut niet de bedoeling is. Wij van Vos centrum voor mondzorg hanteren ruime openingsuren en zijn eveneens op zaterdag tot 16:00 geopend. Dit betekent concreet dat ook mensen met een fulltime job altijd de mogelijkheid hebben om een beroep op ons te doen voor al hun tandheelkundige behandelingen.

Ook behandelingen op zaterdag mogelijk

Het feit dat bijzonder veel mensen er door de jaren heen voor kozen om contact op te nemen met een spoedtandarts had uiteraard ook te maken met vrij beperkte openingsuren van hun eigen tandarts. Dat was jarenlang een groot probleem, niet in het minst omdat tandartspraktijken vaak helemaal niet actief waren op zaterdag. Dat geldt wel voor ons van Vos centrum voor mondzorg. Wij begrijpen dat het voor veel van onze patiënten geen optie is om hun behandelingen op weekdagen te laten voltrekken.

Voor deze mensen en voor bijvoorbeeld schoolgaande kinderen is het bij ons mogelijk om op zaterdag de gewenste behandeling te laten uitvoeren. Dit zorgt er voor dat u zich nooit tussen het werk of school door hoeft te haasten. U kunt perfect een afspraak maken op zaterdag waardoor u in alle rust en comfort samen met ons kunt streven naar een stralend en gezond gebit.

Steeds een spoedtandarts tot uw dienst!

Het feit dat er op eender welk ogenblik van de dag en het jaar een tandarts bereikbaar is moet mensen een goed gevoel geven. Of u nu tijdens het weekend of bijvoorbeeld tijdens een vakantieperiode geconfronteerd wordt met een dringend probleem aan uw gebit, in beide situaties staat er altijd een spoed tandarts tot uw dienst om uw pijn te verlichten of te verhelpen.

Heeft u ook te maken met een urgent probleem en wilt u daarom de spoed tandarts contacteren? In dat geval is dat steeds mogelijk door te bellen naar het nummer 040-3111915.

Wilt u meer informatie over de spoedtandarts te Weert?

Als u geen acute tandheelkundige zorg nodig heeft maar wel meer informatie wilt hebben kunt u ons ook mailen via onderstaand formulier.

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht