T +31 (0) 495 45 19 34

Mondhygiëne

Een goede mondhygiëne is zeer belangrijk voor een mooie lach!

Gezonde tanden en tandvlees geven een mooie en frisse uitstraling van de mond. Dit wordt door velen als een sieraad in het gezicht gezien.

Een goede dagelijkse reiniging houdt de mond gezond en gaaf. Ook de aanwezige restauraties zoals vullingen, kronen en implantaten gaan veel langer mee als ze dagelijks goed gereinigd worden.

Bij onvoldoende reiniging kunnen er naast gaatjes ook tandvleesziekten ontstaan door aanwezige plaque en tandsteen. Bacteriën hopen zich dan rond de tanden en onder het tandvlees op. Deze bacteriën beschadigen het glazuur en worteloppervlak van de tand en breken het kaakbot rond de wortels en het tandvlees af. Hierdoor worden tanden lelijk en pijnlijk. De uitstraling van de mond gaat snel achteruit en er kan een slechte adem ontstaan.

Onze mondhygiëniste en preventie assistentes kunnen u helpen om dit te voorkomen of te helpen genezen. Instructie mondhygiëne kan u helpen op de juiste manier en met de beste middelen uw mondverzorging thuis zelf te doen. Ook kunnen zij helpen uw kinderen al op jonge leeftijd een goede mondhygiëne aan te leren.

Voorkomen is beter dan genezen!

Wil jij ook alle aandacht voor jouw lach?